Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

dinsdag 28 juni 2011

De eerste schooldag!

Vandaag was de eerste schooldag van onze 4 kids.
Nu al, zul je denken?
Ja, nu al....

Nee, eigenlijk is het toevallig tot stand gekomen.
We waren in gesprek met de derectrice van de school die we op het oog hadden , toevallig een klant uit de winkel. We gaven aan dat Márk echt opzoek is naar leeftijdgenootjes en dan met name jongens. Daarnaast weten we ondertussen dat Márk echt kan opzien tegen een nieuwe situatie. Dan wordt hij met name voor zichzelf en zijn zusjes niet gezelliger. Om dit te voorkomen wilden we Márk langzaam voorbereiden door hem alvast enkele dagdelen mee te laten lopen, als het mogelijk was uiteraard.
De derectrice reageerde zo spontaan, dat ze het direct is gaan regelen voor alle 4 de kinderen.
Nu mogen ze alle 4 de hele week meelopen.

We hebben afgesproken dat ze , indien ze zelf willen, ieder moment naar huis kunnen/mogen.
Maar na 1 dag zijn ze helemaal gek van school en vroegen ze direct bij het ophalen of ze morgen weer mochten. Márk en R;amona hadden vandaag een paar Nederlandse woordjes (ik, maan, roos, vis) geleerd, gerekend, gefietst, met water gespeeld, getekend, de weekdagen bezongen en aangewezen waar Hongarije lag. Krisztina en Regina hebben gecomputerd, geschilderd, met blokken gespeeld, getekend en met water gespeeld....

Het school gaan houdt in dat Márk, Rámona en Krisztina de hele dag gaan en Regina alleen in de ochtend.
Wij halen ze tussen de middag op, om gezamenlijk te eten en dan om 13.15 uur zijn ze weer terug voor de middag les. Márk en Rámona zitten in een gemixte klas en Krisztina en Regina zitten in een kleuterklas.

Ze gaan naar een school met extra aandacht voor de Nederlandse taal. Ze zitten in groepjes van circa 10 tot 15 personen en met 2 leerkrachten. Ze krijgen echt super veel aandacht.
Zo zou al het onderwijs moeten zijn, vind ik....

Hieronder nog enkele foto's van de eerste schooldag.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten