Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

maandag 6 juni 2011

Dagje Budapest

Vandaag zouden we gesprek hebben bij de voogdijraad. Het liep echter allemaal anders. Afgelopen vrijdag stond er een auto aan onze poort, met voor Martijn en voor mij 2 aangetekende poststukken. Hierin zat een officiele uitnodiging voor de voogdijuitspraak op 8 juni om 8.30 te Budapest. Er ging een golf van vreugde door ons heen. Zouden we de officiele uitspraak dan toch een dag eerder krijgen en met pinksteren al thuis zijn?
Helaas, toen we Márti spraken bij het pleeggezin, bleek het niet om de officiele uitspraak te gaan, maar om het 1e voogdijgesprek. En dat was nog niet alles want de datum in de brief was verkeerd dat moest de 9e zijn om 9.00 uur????????????????????? Hoe kun je zo'n vergissing maken vragen wij ons af. Márti had de voogdijmedewerker gevraagd of ze dan het gespek en de officiele uitspraak in 1x wilde doen, maar onze voogdijraadmedewerker bleek niet te vermurmen en bleef voet bij stuk houden dat ze daar echt een paar dagen voor nodig had en dat het ivm pinksteren langer zou duren. Márti heeft beloofd alles op alles te zetten om toch op de 9e de officiele uitspraak te laten plaats vinden, dus wordt vervolgd.

Omdat we dus vandaag in Budapest zouden zijn hadden we met Kevin en Karlijn afgesproken hun een bezoek te brengen.
Dat hebben we nu ook gedaan, alleen zonder het bezoek vooraf aan de voogdijraad.

We hebben eerst met zijn allen geluncht in café New York. Een van de bekendste koffiehuizen van Budapest. Het is ook werkelijk een schitterend pand. Daarna zouden we naar de dierentuin gaan, maar toen we daar aankwamen begon het te gieten, binnen een minuut stonden de straten blank en onweer!
Dus doorgereden naar het treinmuseum. Een must voor onze Márk die helemaal idolaat is van treinen.
We trotseerden de dikke druppels, maar aangekomen bij de kassa, bleek het museum op maandag GESLOTEN!

Terug in de auto! Inmiddels was het bijna droog en stopten we bij een pretparkje even verderop. Maar ook hier konden we niet naar binnen. Stroomstoring door het onweer. Toen ook het restaurant aan de overkant dicht bleek, besloten we terug te rijden naar het centrum van Budapest.
Karlijn en Kevin namen ons mee naar een Hongaars restaurant en daar mochten de kinderen zelf van het buffet pakken, wat een feest. Het feest was echt compleet toen Rami een taart met vuurwerk kreeg, alvast voor haar verjaardag.

Daarna afscheid genomen en weer op huis aangegaan. Ondanks de regen vond iedereen het een heel geslaagde dag.