Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

zondag 26 juni 2011

De eerst week thuis!

Alweer een week thuis!
Het gaat heel erg goed. De kinderen lijken zich goed op hun gemak te voelen in hun nieuwe thuis. Ze lijken heel ontspannen. Of dit nu komt doordat ze erg genieten van alle nieuwe dingen en zich daardoor niet vervelen, of omdat ze nog niet beseffen dat dit definitief is weten we niet.
We genieten er in ieder geval van.

Mama is het mooiste beroep dat er is besef ik me als ik naar die 4 snoetjes kijk. En de vaatwasser uitpakken samen met je dochter is veel leuker als in je eentje.
Dat er dagelijks een heel brood, een pak melk en een kilo vlees doorheen gaat,, de vaatwasser dagelijks draait, soms 2x, net als de wasmachine trouwens neem ik graag voor lief.

Deze week zijn we begonnen met het leren fietsen van Márk en Ramóna. Het heeft wat tranen gekost, maar ze kunnen nu los fietsen. Nog even en ze kunnen ook zelf wegfietsen. Dat zal wel makkelijk zijn.

Maandag gaan we met z'n allen kennismaken op de nieuwe basisschool. Als de kinderen het leuk vinden mogen ze zelfs al een paar keer mee lopen in de klas. We zien dus wel hoe volgende week loopt.

Vandaag is onze 3e hondendochter thuis gekomen en de kinderen hadden hier heel erg naar uit gekeken. Ze zijn helemaal dol op Gentle.

Een paar leuke anekdotes van de afgelopen week:

Papa en mama waren allebei een beetje ziekig en pakten zich goed in. In eindhoven zag Márk een mevrouw met een hoofddoek, waarop hij zei: "Mama, die mevrouw is denk ik heel ziek".

De kinderen zitten in de tuin en communiceren nog steeds in het hongaars, totdat Regi iets afpakt en klinkt er in koor: "Niet doen Regi"

Mama moest voor controle naar het ziekenhuis en ging er maandag met Márk heen. Toen ze aankwam bleek de 21e een dinsdag. Márk kijkt naar mama en zegt: "Mama beetje idiota"

Als het mama niet snel genoeg gaat zegt ze hop hop, waarop Kriszti reageert: "hop paardje hop"

Nederlands woorden die al vloeiend gaan: Niet doen, foei, opruimen, verdikkie, goedzoooo! hmm hoe zou dat toch komen ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten