Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

maandag 20 september 2010

Dossier onderweg naar Hongarije

Tijdens onze vakantie kregen we, per mail van de NAS, te horen dat ons rapport onderweg is naar Hongarije.
Joepie!

De contactpersoon voor de stichting is afgelopen week vertrokken naar Hongarije om ons rapport aan te gaan bieden bij de centrale autoriteiten aldaar.
Naar wij hebben begrepen gaat de contactpersoon er zelf langs en gaat ons "voorstellen". Dit houdt in dat ons dossier wordt besproken en hopelijk hierdoor meer (of sneller) aandacht krijgt bij de organisatie in Hongarije, die over adoptie gaat. De centrale autoriteiten moeten waarschijnlijk uit vele dossiers, van mogelijke adoptief ouders, een keuze maken...

Het persoonlijk "voorstellen" schijnt uniek te zijn. Meestal doen landen de dossiers per express-post versturen. Dit gaat in Nederland ook, bij meerdere organisaties of naar bepaalde landen toe, op deze wijze.
De NAS heeft een contactpersoon die vloeiend Hongaars en Nederlands spreekt en gaat het dossier dus toelichten. De cntactpersoon is een geroutineerd persoon, die hier veel ervaring mee heeft, heeft de NAS ons verteld.
We hopen (en hebben er vertrouwen in) uiteraard dat dit een positief effect zal hebben op het bemiddelen van/voor ons.

In ieder geval zijn we (met ons dossier) nu op weg naar de plaats van bestemming en kunnen we echt niets meer doen om het proces te helpen. Onze bemiddeling is vanaf het moment van dossier overdracht in handen van de Hongaarse autoriteiten.
Laat ze ons dossier alsjeblieft interessant vinden voor een spoedige bemiddeling...

De officiele datum van overdracht wordt ons nog doorgegeven door de NAS.
Tot zover een update...

Groeten,
Martijn