Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

zondag 3 juli 2011

Zwieren zwaaien op de kermis draaien!

Vandaag zijn we precies 2 weken thuis met onze kanjers. Vorige week zijn Márk, Ramóna en Kriszti al heel de week naar de school geweest. Het was z'on groot succes, dat ze ook volgende week mogen komen. De afsluitingsweek voor de vakantie. Ze gaan dan allemaal leuke dingen doen en er wordt verteld dat ze na de vakantie weer terug komen.
Zaterdag zijn we naar het zomerfeest geweest van school en dat was ook erg leuk. Zelfs Regi heeft zich goed vermaakt, ook al zei ze een paar keer: "Mama, Regi nem iskola."
Zij gaat voorlopig dus niet naar school, maar dat is wel heel leuk, want ze is nu veel met ons alleen en ook daardoor ontwikkeld ze zich snel.

Vandaag zijn we met opa, oma, tante Linda, oom Leon, en natuurlijk de kids naar de kermis in Best geweest.
Wat keken de kinderen hun ogen uit. Ze begonnen alle 4 in de draaimolen, maar al gauw liet Márk zich uitdagen voor de meer spectaculaire attractie. Samen met tante Linda in de mega snelle spin en met mama, Linda en 2 zusjes in de crazy mouse. Een soort 8 baan.
Márk stelde voor om morgen weer te gaan, maar we hebben uitgelegd dat dat niet zo is met leuke uitjes, die moeten speciaal blijven.
Na met z'n allen nog een frietje te hebben gegeten zijn we op huis aan gegaan, want morgen is het weer vroeg dag.












Met het Nederlands van de kinderen gaat het ook heel goed. Zo begint Márk met het koppelen van woorden tot een nieuw geheel. Bijv:
- station = treinhuis
- Caravan = campingauto

Maar ook zinnetjes gaan steeds beter:
"Goedzo meisje" horen we geregeld als iemand of de hond iets goeds doet.
"Márk de wc" = Márk gaat naar de wc
maan, roos, vis.

Kriszti is helemaal fan van het nr. papamericano zingt zij pa paprika pa paprika. Klinkt het ineens heel Hongaars ;-)