Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

zaterdag 9 oktober 2010

séta a kutyákkal

"Wandelen met de honden"

Vandaag is het eigenlijk veel te mooi weer om te werken. Het is half tien als ik met Luna en Gentle door de bossen wandel. De zon schijnt al lekker en op de hei ligt een zilveren waas van spinrag.
De frisse herfstlucht ruikt heerlijk, dit is echt genieten.
Luna en Gentle zijn ook helemaal in hun element. Ze rennen rond, rollen door de hei en graven kuilen in het zand. Luna komt continue met stokken aangerend, die ik dan weg moet gooien. Zij haalt ze dan op en brengt ze terug, maar net als ik de stok wil pakken neemt ze alweer de benen.

Ik kan zo wel uren lopen en genieten van de zon en de meiden, maar ik heb maar een half uurtje, want Luna moet sporten. Ik en Luna zijn vorig jaar begonnen met behendigheid. We hebben sinds juni vorig jaar, door de zomerstop en daarna onze vakantie, niet meer geoefend, dus ik ben benieuwd.

Gentle gaat altijd mee als publiek. Die is niet zo van het springen en kruipen door tunnels.

Omdat we al zo'n tijd niet hebben getraind, moeten wij eerst apart van de groep oefenen. Gelukkig blijkt Luna alles goed te hebben onthouden en al snel mogen we aansluiten bij de groep. Luna neemt de hindernissen zonder moeite. Ze klimt over de 2 meter hoge schutting, rent door de tunnels, slalomt om de paaltjes, maar bij de wip gaat het niet helemaal goed. Luna rent enthousiast de wip op en volgens mij is ze vergeten dat ie wipt. De wip kantelt zo snel dat Luna op haar gat valt. Het ziet er heel grappig uit. Gelukkig is ze er niet heel erg van geschrokken en neemt ze de wip daarna iets rustiger en gaat het helemaal goed.

Ik ben super trots op mijn oudste "dochter hondje". Ze is inmiddels al zeven. Ik kan de dag nog herinneren dat we haar ophaalden uit het nest. En we hebben inmiddels al zoveel met haar meegemaakt. Ze hoort er echt helemaal bij, net als Gentle en Puck natuurlijk.
Voor alle hondenbezitters ik kan behendigheid aan iedereen aanraden. Het versterkt de band tussen baas en hond, het is voor allebei genieten en je bent meteen lekker aan het sporten. Kortom een ideale bezigheid.

Na een ochtend genieten van mijn meiden en de buitenlucht, moet ik nu toch aan het werk. Gezellig met alle medewerkers de zaterdagdrukte wegwerken. Wat dat betreft is het de leukste dag om te werken. De meeste klanten zijn dan extra vrolijk, omdat het weekend is.
Ons werk is heel afwisselend en we hebben een leuk team, maar na 6 dagen werken deze week verheug ik me ook wel op mijn vrije zondag!

We gaan morgen de "kinderkamers" verder uitruimen en de zolderkamer inrichten. Dus genoeg te doen.