Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

dinsdag 5 oktober 2010

fájlt a rendeltetési helyen...

fájlt a rendeltetési helyen = dossier op plaats van bestemming

Toen we in Hongarije waren hadden we van de Nederlandse Adoptie Stichting (NAS), al gehoord dat ons dossier onderweg was naar Hongarije. Vandaag hoorden we dat ons dossier die week meteen is aangeboden aan de Centrale Autoriteiten in Hongarije, door Marti.

Marti werkt voor de NAS en is zelf Hongaars hierdoor ze heeft goede contacten in Hongarije en spreekt ze vloeiend de taal. Dit weten we niet alleen via de NAS, maar ook van andere adoptiefouders, die al in Hongarije zijn geweest om hun kindjes te halen. Zij begeleidt namelijk de Nederlandse adoptiefouders, tijdens hun verblijf in Hongarije.
Volgens alle ouders die we hebben gesproken is Marti een heel lieve vrouw en heel goed in haar werk. Ze is de steun en toeverlaat van de adoptiefouders in Hongarije. We zijn heel erg benieuwd en verheugen ons natuurlijk op een ontmoeting.
Zij kan ons immers nog meer informatie geven over Hongarije en de procedure.
Het zou ons weer een stapje dichter bij onze droom brengen, een voorstel!
We tellen af. We hopen dat we binnen 1,5 jaar (liever nog eerder natuurlijk) toch wel het goede nieuws krijgen, dat ze een match hebben voor ons. Want de kinderen zijn zo welkom!

Verder geen nieuws van adoptiegrond. We zijn druk aan het werk. De pepernoten liggen alweer in de winkel en dat betekent dat de Sint en Kerst drukte eraan gaat komen. We hebben dadelijk alweer de kerstbeurs en dat betekent flink proeven van alle lekkernijen voor de komende feestdagen.

We wachten ook op berichten van Stichting Vrienden Hongarije over onze gastkinderen. De uitnodigingen voor onze kids zijn deze week naar Hongarije gegaan en we horen volgende maand of we extra eters hebben met de kerst ;-)

Een ander leuk nieuwtje dat we vandaag hoorden is dat Martijn's nichtje, Lieke, zwanger is van haar eerste kindje. Dat zijn leuke berichten want het aantal neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes groeit enorm snel om ons heen en dat is uiteraard ook leuk voor onze toekomstige kids...

Tot zover onze update.

Groeten,
Marjon en Martijn