Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

donderdag 9 juni 2011

In de dierentuin

Om 14.00 uur arriveerden we in de dierentuin. We waren net binnen toen Márti belde. Het ging vandaag niet meer lukken bij de voogdijraad en morgen zeer waarschijnlijk ook niet. Nu maar hopen dat het dinsdag wordt.
De dierentuin in Budapest is echt mooi en heel leuk voor kinderen. Zo zitten er op veel plekken mensen van het park met bv eieren, schedels, veren en stekels van dieren die de kinderen mogen bekijken en voelen.

Bij de ingang hadden we een karretje gehuurd. Zo konden de kleintjes in de kar en de groten ernaast. Maar het kwam erop neer dat Rami en Márk in de kar zaten en de 2 kleintjes ervoor. Uiteindelijk zaten er 4 kids in de kar, maar dat was papa toch echt te zwaar.
Gelukkig hebben wij een hele sterke zoon en die trok zijn 3 zusjes door het park. Uiteraard koos zoonlief niet de vlakste en makkelijkste routes, maar meer voor heuvels, hobbels, grind en waterplassen. Maar het ging heel goed op 2 kleine ongelukken na. Regi die uit de kar viel. (Maar toen stond hij gewoon stil)
En één keer kieperde de kar om, maar dat leverde gelukkig geen gewonden op.
In de kar in de dierentuin te Budapest

Regi op tijger

We zagen giraffen, nijlpaarden, vogels, torren, muizen, luipaarden, kamelen, leeuwen, olifanten, maar het meeste indruk maakten toch wel de............GEITEN.
Deze mocht je knuffelen, oppakken en voeren.

Márk en een babygeitje

Regi en geitje

Dat gaf wel een heel leuk filmpje ;-)





Na alle dieren te hebben bekeken, hebben de kinderen nog even uitgeraasd in de speeltuin en nu rijden we weer richting Mikebuda. Regi en Kriszti liggen al diep te slapen.

En weer wachten....

Het gesprek is achter de rug. De kids hebben zich fantastisch gehouden. Ze vonden het heel spannend en wij ook.
De dame die ons hielp is inderdaad nogal van de regels. Ze moet nog 1 document hebben van een voogdijmedewerker. Deze was al opgestuurd, maar volgens haar te vroeg. Nog voor het verlopen van de 30 dagen zorgplicht. Ze heeft dat document dan ook weggedaan en het moet nu nog een keer opgestuurd worden. Totdat ze dat document heeft wordt de adoptie niet officieel gemaakt, maar wanneer dat is???????????????
We hopen morgen of uiterlijk dinsdag.

In ieder geval heeft ze ons gevraagd of we de kinderen willen erkennen en of we ons bewust zijn dat we er dan vcor moeten zorgen.
Goh, echt? Natuurlijk zeiden wij volmondig JA! Dus officieus zijn we papa en mama. Nu nog officieel!





Hierna met de kinderen naar winkelcentrum de Arena gereden. Hier hebben we de kinderen getrakteerd op taart! En dat gaat er altijd heel goed in. Nu zijn we opweg naar de dierentuin van Budapest. Hopelijk blijft het droog.
De telefoon hebben we op zak, want met een beetje geluk belt Márti nog dat we vandaag terug mogen komen.



Ramóna 7 jaar

Pfff vanacht elk uur van de klok gezien. Schijnbaar toch bang om ons te verslapen?
Ons huis ligt prachtig, in the middle of nowhere. Maar dat levert af en toe ook vreemde gewaarwordingen op. Zo horen we 's nachts hele kuddes voorbij denderen met.... Geen idee wat. Wilde varkens, buffels, beren? Haha. Het klinkt echt angstaanjagend. Gelukkig slapen de kids er dwars doorheen.

Vanochtend om 6 uur opgestaan, eerst onszelf klaar gemaakt en toen de kindjes wakker gemaakt. Nou dat ging niet makkelijk. Regi sliep al staande door tijdens het aankleden. Márk was ook maar moeilijk wakker te krijgen, maar om 7.00 uur zaten we met z'n allen spik en span aan Rami haar verjaardagsontbijt.
Rami was helemaal blij met haar Barbie en bijbehorend paard.



Om iets voor half acht zaten we met het hele spul in de auto opweg naar Budapest. We zijn er met een half uurtje en als we meer weten plaatsen we dat uiteraard meteen.

Gisteren in de speeltuin ook nog een paar leuke foto's genomen. Regi zag er blits uit en had meteen een aanbidder. Márk vermaakte zich met beesten en heeeeeel hoog schommelen.