Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

zaterdag 23 april 2011

De laatste voorbereidingen...

Nu, een kleine week voor vertrek, zijn we druk bezig om (de laatste) voorbereidingen te treffen, alvorens we af kunnen reizen.
Het gros is geregeld, maar nu komt het aan op de laatste dingen.

Zo hebben we al gesprekken gevoerd met basisscholen (nog geen definitieve keuze gemaakt), zijn de verzekeringen geregeld, zijn de kinderkamers zo goed als klaar (er moet alleen nog 1 bed binnen komen), is de auto geregeld, koffertjes/trolleys voor de kinderen,een paar  kinderkleertjes gekocht, huis in Hongarije geregeld, de autovignets zijn geregeld, het ontmoetingscadeautje voor de kinderen is aangeschaft, het bedank cadeautje voor de pleegouders is bedacht (kopen we pas in Hongarije), autostoeltjes gekocht, kindermedicijnen aangeschaft, aankomstkaartjes besteld, vragenlijst voor authoriteiten Hongarije opgesteld, enz.

Nu zijn we bezig met de laatste voorbereidingen, die heel belangrijk zijn. Zo zijn we bezig met de overdracht van de winkel, de overdracht van het PLUS Daams mini voetbal toernooi en de overdracht van de BBQ-service.

Zo zie je dat alleen de puntjes die nog geregeld moeten worden, voornamelijk zakelijke dingen zijn.
Deze voorbereidingen zijn continue en doorlopend ongeveer anderhalf jaar geleden gestart. Toen we wisten dat deze adoptie eraan zou kunnen gaan komen (toen over 1,5 tot 3 jaar), zijn we direct onze organisatie hierop gaan aanpassen. Dit hield met name in onze KW manager en onze versmanager hiervoor gaan opleiden. Dit was een dagelijks proces. Ook in het middenkader van onze winkel hebben we enkele veranderingen aangebracht. We denken/zijn ervan overtuigd dat we onze organisatie nu zo hebben ingericht en opgeleidt dat onze afwezigheid prima wordt afgedekt.
Uiteraard wordt ook de knowhow van opa Henny ingeroepen. Opa Henny zal ook meerdere keren per week aanwezig zijn in de winkel, waaronder de hele zaterdag.

We hebben al onze voorbereidingen nagenoeg afgerond en nu moet Martijn nog aansterken en als dat gaat, zoals het nu verloopt, dan komt het allemaal goed voor vertrek.
Nu maar hopen dat er niet meer onverwachte medische tegenslagen (2x nierbekontsteking, galblaas operatie) op ons pad komen........

Ondanks de spanning, hebben we er heel veel zin in!