Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

donderdag 10 maart 2011

Spannend bericht uit Hongarije en VOORSTEL

26-01-2011 Spannend nieuws vd NAS & CA

Op 26 november ontvingen wij een mail van de NAS. In deze mail vertelden zij ons dat ze van de Hongaarse Centrale Autoriteiten (CA) bericht hadden ontvangen, waarin werd aangegeven dat er op zeer korte termijn meerdere voorstellen zouden komen voor meerdere kinderen (3 én 4!). De Hongaarse CA heeft daarbij specifiek gevraagd of ons dossier inderdaad toestaat dat wij meerdere kinderen tegelijk mogen adopteren. In ons dossier is hier namelijk wel melding van gemaakt maar nog geen toestemming voor gegeven.

NAS heeft ons daarom verzocht terug te gaan naar de raad van de Kinderbescherming met het verzoek deze toestemming te verlenen.

Ik moet zeggen dat wie hier wel vrolijk van worden. Want zover ons bekend mag je zo'n gesprek alleen maar aanvragen als er ook daadwerkelijk een specifiek voorstel voor ONS ligt.
Uiteraard hebben we de NAS hiernaar gevraagd, maar zij geven aan dat ze hier niks over kunnen melden. Er ligt volgens hen geen concreet voorstel.
Best vaag!

Maar het geeft ons een enorme boost om te weten dat de CA ons dossier heeft gelezen en ernaar heeft gevraagd. We liggen dus niet ergens op een stapel te verstoffen.

Het is zo spannend nieuws! We houden het nu eerst maar even stil, omdat we eigenlijk nog niks weten en straks blijkt er helemaal niks te zijn. We wachten nu eerst maar even het gesprek met de Raad van de Kinderbescherming af en mochten we daar wijzer van worden dan zullen we het ook met jullie delen.

Woensdag 02-02-11 De  raad belt
Afgelopen maandag hadden we met de Raad van de Kinderbescherming een afspraak gemaakt voor 7 februari. Vandaag belde de raadsmedewerker om de afspraak te verzetten naar 9 februari. Ik nam de gelegenheid om te vragen wat wij moesten verwachten van dit gesprek. Ik gaf aan dat we het allemaal wat verwarrend vonden. De raad had ons immers gezegd dat we pas terug hoeven als er een definitief voorstel voor ons ligt en de NAS geeft aan dat er geen concreet voorstel is, maar dat ze toch willen dat we met de raad gaan praten.
De Raadsmedewerker gaf aan dat zij het ook wat vreemd vond en dat ze daarover had gebeld met de NAS, maar die zeiden tegen haar ook dat er nog geen concreet voorstel was.
Ze was het ook met me eens dat wij over de mogelijkheid voor meerdere kinderen al erg veel gesproken hadden. Ze zou het voorleggen aan de gedragsdeskundige en het mij laten weten als er iets zou wijzigen.

Vrijdag 04-02-11 NAS belt
Hildie van de NAS belde rond 13.15 uur met de vraag of wij de Raad van de kinderbescherming al hadden gesproken. Ik gaf aan dat wij daar een afspraak mee hadden gemaakt en dat ook hadden doorgegeven. Dat klopte inderdaad, maar dat was niet wat Hildie bedoelde.
Hildie belde namelijk om te zeggen dat de raad hen had gebeld om te zeggen dat ze een gesprek niet nodig achtten voordat er een definief voorstel lag. Ze stonden inderdaad positief tegen een voorstel van 3 of 4 kinderen. Dat was natuurlijk positief.
Maar het werd nog veeeeeeeeel positiever, want:
ER LIGT EEN CONCREET VOORSTEL!

De CA in Hongarije hebben een passend voorstel voor ons van 4 kinderen!!!!!!!
Meer mocht Hildie er nog niet over vertellen. Dus we weten geen leeftijden, achtergronden of dat het jongens of meiden zijn. Maar er zijn 4 kindjes waarvan ze denken dat ze goed bij ons passen.
We moeten dus toch naar de raad!

De NAS is heel hard bezig om ervoor te zorgen dat, dat woensdag de 9e al kan. Dus de kinddossier worden nu vertaald naar het Nederlands en gecheckt of ze wel compleet zijn. Als ze dat lukt gaat het geplande gesprek gewoon door en anders wordt het iets later.
Alleen de inhoud van het gesprek gaat echt over onze kinderen!!!!!!!!!!!

Het is superspannend. Het voelt een beetje alsof we een zwangerschapstest hebben gedaan en nu de 1e 12 weken doormoeten. Er kan nog van alles misgaan. Want als de raad ons te "licht" vindt voor dit voorstel, gaat het niet door.
We gaan ons dus goed voorbereiden en schrijven uiteraard verder zodra we zelf ook meer weten.

Donderdag 10-02-2011 Raad verzet afspraak
De Raadsmedewerker belde gisteren en had helaas minder goed nieuws. De gedragsdeskundige zou voorlopig niet terug komen op het werk. Daarom was er contact gelegd met een andere gedragsdeskundige en deze gaat maandag op vakantie. Dus het gesprek wordt over haar vakantie heen getild.
We kunnen nu pas 24 februari op gesprek komen. Het voelde echt naar. Wat balen zeg. We leven er sinds dat telefoontje van de NAS zo naar toe en nu wordt de afspraak voor de 3e keer verzet. We snappen dat het niet anders kan, maar nu moeten we nog 2 weken speculeren over hoe dat gesprek zal zijn.
Gelukkig hebben we veel leuke dingen in de tussentijd zoals een weekendje Budapest.
Ergens waren we ook bang dat de CA in Hongarije het ook allemaal te lang zou vinden en het voorstel in zou trekken. Maar Hildie van de NAS heeft ons verzekerd dat dat niet gebeurd. Dus we zijn gerustgesteld en wachten hierdoor de komende 2 weken rustiger af.
Wordt vervolgd!

Donderdag 24-02-2011
Vandaag een gesprek gehad met raadsmedewerker en gedragsdeskundige van de Raad van de Kinderbescherming in Breda. Om half drie waren we aan de beurt. Het was een goed gesprek, maar het leek wel heel veel op het vorige gesprek bij de Raad. Wij hadden verwacht dat de vragen veel meer zouden zijn toegespitst op ons voorstel. Maar voor ons gevoel waren de vragen vrij algemeen. Toen we hiernaar vroegen gaven ze beiden aan dat ze op alle vragen van ons antwoord hadden gehad. Gewoon in het gesprek. Dus we weten nu nog steeds niks eigenlijk. Behalve dan dat het voorstel goed aansluit bij onze wensen en grenzen en dat de raad een positief advies gaat uitbrengen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dat betekend dat wanneer de papieren in orde zijn en bij de NAS liggen wij een officieel voorstel krijgen!
Het is nu echt aftellen, we willen zo graag weten wie onze kinderen zijn.
Ons eigen kwartet!
(We vermoeden dat de kindjes tussen de 3 en de 9 zijn. En zijn benieuwd of ons voorgevoel klopt.)

Maandag 28-02-2011
De raad heeft gebeld en de brief voorgelezen die naar het ministerie van Justitie gaat. Hierin staat dat ze vinden dat wij een heel reeele kijk hebben op de adoptie en dat ze verwachten dat wij geen ja zullen zeggen tegen een voorstel dat over onze grenzen heen gaat. Zij verwachten echter dat dit ook niet nodig zal zijn omdat het voorstel dat er vanuit de NAS ligt volledig binnen de door ons gestelde grenzen ligt!
We hebben meteen de NAS gebeld of we al meer informatie kunnen krijgen, maar dat mag pas echt als het officiele papier van het ministerie in hun bezit is. O wat duurt wachten lang als je iets heel graag wilt.
Aangezien we zaterdag feest hebben met de familie, had ik gehoopt hen dan te kunnen verrassen met dit mooie nieuws, maar waarschijnlijk wordt het over het weekend heen getild.

Donderdag 04-03-2011
De NAS belt. We zijn op dat moment in het ziekenhuis in Eindhoven, omdat ze vermoeden dat ik een nierbekontsteking heb. Ik heb wat met bijzondere momenten in het Catharina Ziekenhuis. Martijn vroeg me er ooit al ten huwelijk en nu krijgen we er ook het officiele VOORSTEL.

We worden papa en mama van een zoon Márk en drie dochters Ramona, Krisztina en Regina. De kinderen zijn 8,5/ 6,5/ 4,5/ 3,5 jaar oud.
Ze komen uit de regio Budapest.
Het is zo bijzonder en zo onwerkelijk.
We hebben hun verhalen wel 10 keer gelezen en hun foto's al 100 keer bekeken.
Nog even en dan zijn we eindelijk een gezin.

En eindelijk kan ik dit lange bericht dan plaatsen :-)
En er zullen zeker verhalen komen, wanneer we afreizen!