Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

vrijdag 10 december 2010

A kontroll! 3

A kontroll! 3  =  Op controle 3!

Een paar dagen later dan gepland, maar hier is het dan toch....
Afgelopen dinsdagochtend ALLEEN naar het ziekenhuis geweest voor controle.
Ik ben alleen gegaan, omdat het met flink wat pijnstillers best goed gaat.
Dit was ook mijn mededeling aan de arts. Die zei dan ook prompt, je hebt ook weer wat meer kleur en dat is een goed teken.

Over de stand van zaken wat betreft mijn gebit was ze ook (nog steeds) helder. Technisch prima geslaagd, maar nu komt het gevaarlijkste moment. Je denkt dat je alles weer aan gaat kunnen, maar dat is de grote valkuil. Het blijft een dubbele botbreuk, die vastgezet zijn met extra plaatwerk en die alleen maar heelt door voldoende rust en zeker niet teveel druk op je gezicht/botten laat komen.
De hechtingen zijn er nog niet uitgehaald, omdat mijn tandvlees nog teveel was opgezwollen. Verder moet mijn gezicht op de plaatsen waar de metalen plaatjes zijn aangebracht verder slinken, want daar zitten onderhuids nog behoorlijk wat zwellingen. Dit kan nog wel een paar weken/maanden duren, voordat dat helemaal weg is. (Nou, daar kun je het mee doen!)
Ik hoef pas na kerst (28 dec.) terug te komen, omdat het nu gewoon moet helen en moet slinken. Daarnaast moet ik aankomende week voor de eerste keer naar de Orthdontist (17 dec), die er ook weer zijn medische blik over laat gaan  en eventueel in kan grijpen als het nodig mocht zijn. (Ingrijpen door bijv. de elastiekjes te verplaatsen of de beugel verder aan te draaien, etc.)
Verder mag ik vanaf dit weekend proberen met steeds minder pijnstillers de dag te overleven. Ik ben benieuwd....

Als laatste weer positief eindigen.
De hele week ben ik al weer opbouwend naar het werk geweest. Elke dag circa 2 uurtjes, behalve woensdag toen ben ik een dagdeel geweest, omdat de KW- en versmanager hun visie en missie voor 2011 moesten presenteren. Dit duurde langer dan verwacht. En dat merk je dan ook direct. De pijn was woensdagavond en donderdag weer aanzienlijk hoger (met vlagen ondraaglijk) dan de dagen daarvoor. Ik heb het dus weer overdreven! De arts had dus gelijk! Voldoende rust en een langzame opbouw is noodzakelijk!
Dit neem ik dan ook vanaf woensdag ter harte, al valt dat niet mee!


Tot zover mijn update.