Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

zaterdag 30 april 2011

tweede tussenstop....

Vanochtend, na het ontbijt en een wandeling met Luna, zijn we vertrokken vanuit Regensburg naar Wenen.
De rit is circa 400 km. We zijn onderweg een klein uurtje gestopt om te tanken, te eten/drinken en Luna te laten plassen. Overigens een leuk verhaal is dat we het tankstation, per ongeluk, flink op stelten hebben gezet. We hadden Luna in de auto gelaten en waren, na het tanken, direct naar het toilet gegaan. Marjon was eerder klaar en komt rennend de mannen toilet in. Al hijgend van het rennen; "Martijn, Martijn, de sleutel van de auto, snel, snel..." Martijn; "Huh?"
Blijkt dat Luna wakker was geworden en was gaan rondlopen in de auto. Gevolg, autoalarm stond enorm hard te loeien. De mensen stonden met hun oren dicht. Echt een lawaai!
Nou ja, die werkt tenminste.....
Na de korte pauze hebben we onze rit voortgezet.
Rond 15.45 uur kwamen we aan in Wenen.

In Wenen hebben we nog even van het mooie weer kunnen genieten, nog even rondgekeken en een lekkere wandeling met Luna gemaakt. Dit was verfrissend voor ons alle 3, na weer een lange rit.
Wenen is een mooie stad, maar wij vinden de mensen hier behoorlijk afstandelijk en enigzins koud. Dit is overigens de tweede keer dat we dat zo ervaren. Opmerkelijk, ze zijn wel enorm beleefd. Dat zijn de Duitsers overigens ook. Daar zouden wij, Nederlanders, nog iets van kunnen leren.....

Morgen na het ontbijt vertrekken we op ons gemak richting Hongarije. We hebben alle tijd, want we hebben pas tussen 15.00 en 16.00 uur afgesproken met de huis-oppasser.
We zijn heel benieuwd naar ons verblijfsadres in Hongarije. Hier moeten we tenslotte een langere tijd doorbrengen,

De spanning loopt steeds verder op. We kijken zo uit naar dinsdag. Er komen nu ook vragen bij ons op als; "Hoe zouden ze op ons hebben gereageerd, toen ze de fotoboekjes kregen?"
"Zijn zij ook gespannen net als wij?"
En zo zijn er natuurlijk meer van dit soort vragen......
Het komt nu echt steeds dichter bij.

Als we morgen in Hongarije zijn, weten we niet of we al direct internet tot onze beschikking hebben, Vanaf dinsdag zoiezo wel. Dus als we 2 dagen geen bericht plaatsen is dat niet omdat we er op uitgekeken zijn, maar omdat we dan nog geen internet ter beschikking hebben......

Nou met nog ongeveer 400 km voor de boeg, gaan we nu slapen en houden we jullie op de hoogte.
Laten we hopen dat de rit morgen net zo soepel verloopt als vandaag en gisteren, dan komt het helemaal goed.....

Tot snel!
Marjon en Martijn