Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

dinsdag 12 oktober 2010

jó hír

jó hír = Leuk nieuws

Zoals de vaste lezers van onze weblog wel weten hebben we twee Hongaarse gastkindjes, Alexandra en Enikö. Alexandra is daadwerkelijk in Nederland geweest bij ons. Enikö hebben we nog nooit ontmoet, dit komt omdat ze te ziek is. We sturen haar wel geregeld post. Na een hele leuke zomervakantie samen met Alexandra, hebben we haar voor de kerst ook weer uitgenodigd. Enikö hebben we ook uitgenodigd, maar we hoorden al snel dat ze daarvoor te ziek is.
Martijn en ik hebben toen overlegd en besloten om dan een ander kind uit te nodigen voor de kerst.
Stichting Vrienden Hongarije heeft daarom naast Alexandra ook een uitnodiging voor Krisztina verzonden naar Hongarije.

Krisztina is al 16 en wordt in december 17 jaar. Dit is dus een ander verhaal, dan een meisje van 10 (Alexandra).
Maar anderzijds is dit ook weer een nieuwe, leuke uitdaging. Daarbij is het voor haar vast ook leuk dat wij ons in een omgeving bevinden met veel leeftijdsgenootjes. In de winkel hebben we ruim 50 medewerkers tussen de 15 en 20 jaar, dus daar zal ze vast contact mee maken.

Nu kregen we net het bericht dat Krisztina heel graag met kerst naar Nederland komt, maar Alexandra wil niet mee. Zij blijft met kerst liever bij haar broertje en zusjes. Ondanks dat we dat begrijpen vinden we het wel heel erg jammer. We hadden er ons stilletjes al erg op verheugd om met onze kleine meid een kerstboom te kopen en kerstinkopen te doen. Ze is ons erg dierbaar, maar we kennen haar achtergrond en hadden dit ook wel een beetje aan zien komen. We hopen dat we met onze post toch iets voor haar kunnen betekenen en dat ze voelt dat we om haar geven.

Dat betekend dus dat alleen Krisztina komt met kerst en dat we eerst weer aan elkaar zullen moeten wennen, maar dat komt vast goed. Krisztina kiest heel bewust voor een bezoek aan Nederland. Ze verwacht er veel van en we hopen dat we haar verwachting waar kunnen maken.
Dat wordt dus kerst met een puber in huis. Ik ben benieuwd naar hoe dat zal zijn, spannend, we hebben er zin in!