Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

vrijdag 20 augustus 2010

Liedjes op deze site

Op deze blog hebben we sinds vorige week muziek staan.
Aangezien we beiden niet zo goed zijn met het maken van dit soort blogs staat er ipv alleen het bedoelde nummer, meerdere liedjes op, die niet de bedoeling waren ;-))

Het gaat om het nummer Gij en ik van Gerard van Maasakker (uiteraard uit Budel), dat hij samen met Paul de Leeuw zingt.
Dit is het nummer dat wij zo goed op ons van toepassing vinden, dat wij dit graag aan iedereen wilden laten horen. De tekst past goed bij onze situatie. Het legt ook een beetje ons gevoel uit, dat wij de laatste jaren, van Marjon haar ziekenhuis gang(en), tot nu, het wachten voor het hopelijke adoptie voorstel uit Hongarije, hebben beleefd.

De andere liedjes zijn dus eigenlijk bijzaak en niet van belang voor ons ;-))

Groeten,
Martijn

PS. Zou iemand bovenstaande wel fatsoenlijk (dus alleen het juiste liedje) voor ons kunnen regelen op deze blog, dan houden we ons aanbevolen (haha)

Inzamelingsactie

We zijn deze week een inzamelingsactie begonnen (in de winkel) voor het kindertehuis van Alexandra in Bicske (Hongarije).
Marjon had op de van haar bekende creatieve wijze een leuke poster geknutseld met daarop een oproep voor sportkleding, sportattributen, schoolspulletjes en alles waar ze maar iets aan kunnen hebben. De poster ziet er erg leuk uit.

Ik had alleen mijn bedenkingen bij de oproep.
Niet dat ik er niet achter sta, integendeel ik vind het een goed initiatief. Maar moeten wij nu een inzamelingsactie in onze winkel gaan starten voor "ons goede doel." Vinden klanten dat niet lastig? Willen ze niet gewoon rustig winkelen en dan weer snel naar huis? Geen gevraag aan hun hoofd tijdens het winkelen, naar hulp voor mensen die het goed kunnen gebruiken.... Daarnaast hebben we de al meerdere keren een "goede actie" in onze winkel gehad. Het begon met Brazilie, daarna volgden het astmafonds, hartstichting, Haiti, etc. etc....
We doen dit uiteraard omdat we het ook echt een warm hart toedragen, echter wordt het voor onze zeer gewaardeerde klant nog wel geapprecieerd?

"Onzin!", zei Marjon. "Als ze niets willen geven, dan verplichten we ze toch niet."
Tja, heb daar maar eens een antwoord op....

Dus wij hebben sinds vorig weekend een inzamelingsactie voor het kindertehuis in Bicske. En tot mijn, toch enigzins gerezen, verbazing loopt het erg goed. De eerste dagen was het rustig rondom de inzamelings-ton, maar ondertussen is het een druk gan en komen van mensen met spulletjes. Zo stonden er vandaag in de inzamelings-ton bijvoorbeeld tennisrackets, meerder soorten sportschoenen, kleurpotloden, stiften, kleertjes en speelgoed. Ook belden er een mevrouw dat ze 6 dozen met kleding had en of die ook mee mochten.
Uiteaard mevrouw, wij nemen het al-le-maal mee naar Bicske... "Hartelijk dank voor uw hulp mevrouw!"

Als het zo doorgaat kunnen we beter onze PLUS bus meenemen ipv onze personenauto...
Kortom het is een groot succes en aan alle mensen die er aan mee helpen, BEDANKT!


Groeten,
Martijn