Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

dinsdag 28 september 2010

ez egy szórakoztató, de mozgalmas hétvége a számunkra

Het is een leuk, maar druk weekend geweest.... (hongaarse titel = ez egy szórakoztató, de mozgalmas hétvége a számunkra)

Vrijdag begon in Leuven. (België) Waar we naar het ziekenhuis waren geweest voor routine controles bij Marjon. Toen de honden op halen bij de opvang in Weert. Daarna naar de PLUS, kijken of het allemaal lekker en gesmeerd liep. Dat ging prima!
Aansluitend Puck ophalen bij Sietse en Saskia. Het kleinste hondje mag af en toe bij hun slapen. Hier waren we tevens uitgenodigd voor het kinderfeestje van Jaymarillo. Hij werd 2 jaar. Jaymarillo had afgelopen dinsdag, samen met zijn grote broer Barlianto, een avondje bij ons doorgebracht. Dat was erg leuk.

Zaterdag
Vandaag kwamen Bridget en Ryan een weekendje logeren. Bridget (6 jaar) en Ryan (4 jaar en tevens petekindje) kwamen zaterdag naar de winkel. Daar hebben we een boterham gegeten en een snoepzakje gekocht voor in de auto. Want we zouden een lange autorit voor de boeg hebben. We gingen namelijk helemaal naar Groningen. Naar het feest van oma Tineke (oma van Marjon). zij werd 92 jaren oud. De oma van Marjon gaf een feestje in Meppen (Bij Hoogeveen). Daarna zijn we blijven slapen bij de ouders van Marjon.

We waren net een klein kwartier onderweg, toen voor de eerste keer de vraag kwam. "Marjon, Martijn, zijn we er al?"
Nee Bridget we moeten nog wel even...... "Marjon, mag ik DS-en?" "Ja Ryan, dat mag...." "Ik ook?" "ja, jij ook."
Nou, dat DS-en is echt een uitkomst. DS-en is overigens spelen op een Nintendo DS.
Ze zijn zeker een uur onder de pannen geweest met die apparaatjes.
Nadat het DS-en gedaan was, was het tijd voor de wc (logisch toch....)
Dat was mooi, want de honden konden ook direct een plasje doen en een beetje water drinken..... (ja, de honden waren ook mee)
Iedereen weer in de auto en het laatste stuk naar Meppen afleggen.
Hier naar het feestje geweest. Leuk om iedereen weer even gezien te hebben (Was toch al een poosje geleden)
Toen het feest afgelopoen was zijn we naar de ouders van Marjon gegaan, om daar te overnachten. De kinderen waren bij aankomst al in dromenland. We hebben ze rustig in bed gelegd en zijn zelf ook maar lekker "op tijd" naar bed gegaan.

Zondag
...zijn we naar de Hunnebedeen geweest. "Daar kun je lekker op-klimmen" (uitspraak Ryan) Hier hebben de honden lekker kunnen rennen. Daarna hebben we pannenkoeken gegeten en zijn we richting het zuiden vertrokken.
De terugreis verliep eigenlijk ook weer soepel.
We hebben de kinderen thuis, in Lommel, afgezet en zijn doorgereden naar de laatste afspraak van het weekend in Eindhoven.
Dit was een etentje met de ouders van ons andere petekindje, Ferrand!

Emiel en Solange waren/zijn een weekje in Nederland. En dan is het toch wel erg leuk om elkaar even te zien. Daarnaast waren Ferrand (werd 1 jaar) en Emiel afgelopen week jarig geweest, dus dat maakt het extra belangrijk. Zo'n cadeautje met de post is toch een stuk minder leuk dan zelf "live" krijgen. Als het cadeautje al aankomt/zou komen op grote berg (Curacao).
Ook dit was weer gezellig....

Om 23.30 uur thuis in Budel en pffff
ongeveer 1000 km, 7 afspraken, twee feestjes en een slaappartijtje verder konden we ons weekend afsluiten en in bed duiken.....

Kortom het was een leuk, gezellig, maar druk weekend!

Groeten,
Martijn