Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

dinsdag 29 maart 2011

AFREIS GESPREK NAS

Op dondedag 24 Maart zijn we 's ochtends veilig geland op Schiphol. We zijn toen eerst naar huis gereden. Koffers uitgepakt. Kriszta haar tas weer ingepakt. Toen op naar Best. Fotoboekjes gehaald, Kriszta afgezet bij Henny en Dhympna, even wat gegeten en door naar Ouderwater, naar het NAS kantoor.

We werden heel hartelijk ontvangen met chocolade flikken met roze en blauwe muisjes en thee door Hildie en Márti. Márti is onze direkte contactpersoon in Hongarije. Zij zal bij veel dingen daar aanwezig zijn en dat geeft toch een veilig en goed gevoel. We hebben doorgenomen hoe de procedure daar zal zijn en we hebben een datum waarop we onze kinderen voor het eerst zullen ontmoeten:

DINSDAG 3 MEI 2011!

Het begint nu echt spannend te worden. Nog maar 5 weken totdat we zullen afreizen en we moeten nog zoveel regelen.
Inmiddels is het 2e stapelbed gekocht, net als de auto (7 persoons) De verzekering gebeld, maar we moeten nog veel meer doen en genieten daar volop van. Van vrienden hebben we al kleren gekregen en speelgoed. We zoeken nog 2 autostoeltjes voor kinderen va 4 (hint) en een fiets voor Márk en Regina. Ook hebben we wel belang bij een trampoline. Dus mochten er nog mensen zijn die dit hebben staan en er vanaf willen. Wij nemen het graag over ;-)

Hierbij nog een foto van onze toekomstige gezins samenstelling :-)

Met dank aan Ester, de zus van Petra. Zij gaf ons een plymobiel gezin, inclusief 3 honden. Zo leuk!

Terug van Curacao

Vlak na het voorstel gingen we op vakantie naar Curacao, samen met mijn schoonouders, schoonzus, zwager en onze Vakantiedochter Krisztina.
Martijn heeft Krisztina een dag van te voren opgehaald in Budapest en daarna zijn we met z'n allen canaf Amsterdam naar Curacao gevlogen. Een lange zit, maar het warme welkom van Emiel en Ferrand op Hato airport was het zeker waard.
We hadden een leuk huis op een supermooie plek. 's ochtends zwommen er zeeschilpadden voorbij en 's avonds sprongen de tonijn (vissen) hoog boven de golven uit.

Verder zijn we wezen quatrijden, snorkelen en hebben we vooral heerlijk geluierd en gerelaxed. Martijn en ik konden op deze manier ons voorstel voor die 4 prachtige kids even goed laten bezinken. We hebben op vakantie een leuk fotoboek voor ze gemaakt met foto's van ons, de honden, familie en uiteraard van tante Krisztina. Die ook erg enthousiast was over ons 4-tal.

Deze vakantie was ook al een goed voorproefje op hoe het straks zal zijn, want Kriszta is een echte puber en heeft echt haar nukken af en toe. Toch was het vooral heel leuk en gezellig. Kriszta is op vakantie BFF geworden met Jill (dochter van Solange). Voor mensen die nog niet in die fase zitten. BFF is Best Friends Forever. Ik had er ook nog niet van gehoord, maar sinds deze vakantie weet ik er alles van. Jill en Kriszta konden wel zussen zijn, zoveel lol hadden die en ze snapten elkaar zonder veel woorden.

Het was dan ook wel erg jammer toen we terug moesten naar huis. Hoewel wij wel heel erg uitkeken naar het afreisgesprek met de NAS die we zouden hebben op de avond dat we landde.
Daar meer over in het volgende bericht ;-)

Eigenlijk zeggen foto's meer dan woorden dus bij deze:

Curaco zo mooi!




lekker zwemmen

BFF Dushi's
BFF
De heren op Hato