Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

woensdag 1 december 2010

december hó folyamán megkezdődött.....

december hó folyamán megkezdődött.....   =     De maand december is begonnen.....

Vandaag is de december maand begonnen.
Deze maand staat bij de meeste mensen altijd in het teken van Sinterklaas, kerstmis en de jaarwisseling.
Zo ook bij ons. Ook is dit voor ons de drukste tijd van het jaar in de winkel.
Niet zo zeer dat het dan druk hoeft te zijn, maar meer omdat kerst in de gedachten bij de medewerkers en bij de oude supermarkt mensen de periode van het jaar is waar het MOET gebeuren...

Ik vraag me dan altijd af. Wat moet er gebeuren?
Tuurlijk snap ik dat er extra druk op die periode staat (dat merken we intern ook wel)
Maar ik denk dat ze meer bedoelen dat het dan druk is qua mensen, je een speciaal extra (kerst)assortiment in je winkel moet hebben en dat dit geregeld moet zijn voor de klanten en daardoor behoorlijk afwijkend is ten opzichte van 'normaal' . Het is tenslotte maar 1 keer per jaar kerstmis....
Ik denk dan altijd maar, als je het nu gewoon goed voorbereidt in de weken voorafgaand, dan komt het vast weer goed. Net als ieder ander jaar. En wij (onze supermarkt) zijn alweer een paar weken druk bezig met de voorbereiding. En goed voorbereiden is het enige dat we kunnen doen, zodat de klanten weer naar hartenlust kunnen winkelen en wij daar daarvan kunnen genieten. Want dat is ook echt mijn advies aan iedereen in de supermarkt, Geniet van de gezellig, dukke kerstperiode!

Maar goed, daar genoeg over. Dit jaar krijgen we het tweede deel van december ook een speciale gast te logeren. Namelijk op 18 december komt Krisztina (roepnaam Kriszta), ons Hongaarse gastkind.
Ze heeft er heel veel zin in en dit laat ze ons geregeld weten via de mail. Kriszta is vandaag 16 jaar geworden en zit, net als Alexandra, in het kindertehuis te Bicske. Kriszta komt deze maand voor de eerste keer naar Nederland. Ze zal te bewonderen zijn, bij ons in Budel, van 18 december 2010 tot en met 2 januari 2011.

Verder zal december 2010 voor ons ingaan als weer een wachtende tijd op ons hopelijk spoedig komende voorstel voor het adopteren van 2, 3 of 4 kinderen uit Hongarije....

Om nog even terug te komen op de december maand in de winkel. Op 22 december organiseren we op onze parkeerplaats een SNERT concert. Hier zullen plaatselijke verenigingen een optreden verzorgen  en hiervoor in ruil mogen ze een ton neerzetten in de winkel. In deze ton mogen de consumenten, op die dag, hun kassabon deponeren. Over het bedrag dat betaald is, door de klant, wordt 10% overgemaakt aan de betreffende vereniging. Een soort van mini sponsoractie. Naast de optredens op het buitenpodium, wordt er gratis erwtensoep, gluhwein en chocomel uitgedeeld aan de klanten. In de winkel is er de hele dag feest doordat er live door 3 koks gekookt wordt, er heel veel proeverijen zullen zijn en dat er vele leuke (kerst)aanbiedingen zijn voor de klanten.
we hebben er nu al zin in....

Als laatste is de maand december 2010, de maand waarin Martijn nog steeds aan het herstellen is van zijn kaakoperatie, die afgelopen 15 november is uitgevoerd bij hem. Hij heeft er nog steeds veel pijn aan en het valt hem ook vies tegen. (Zoals je eerder op deze blog hebt kunnen lezen) We gaan er vanuit dat de pijn toch snel minder wordt en Martijn binnen 2 weken vanaf nu weer aan de slag is....

Tot zover onze vooruitblik op de maand december. Laten we hopen dat het een mooie, feestelijke en vooral gezellige maand wordt.

PS. Vandaag heeft Gerry van Gils (een gezellige, leuke medewerkster van ons) in de winkel een Sinterklaas voorlees middag gehouden voor de kleine PLUS-klantjes. Dit was, volgens de reacties van de kinderen, een leuke, geslaagde middag. Bedankt Gerry!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten