Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

donderdag 30 september 2010

Szabadtéri Játékok Bicske

Project!
Szabadtéri Játékok Bicske = "Buitenspelen voor Bicske"

Mede door onze adoptie zijn we ons gaan verdiepen in Hongarije. En zoals je al hebt kunnen lezen is het een prachtig land. Schitterende natuur en cultuur. Toch zijn er meer dan 100 kindertehuizen in Hongarije. Stichting Vrienden Hongarije zoekt voor deze kinderen een leuk vakantieadres, zodat ze kunnen zien hoe het is om in een gezinssituatie te leven. Wij zijn heel enthousiast over deze stichting en zijn zelf ook gastouder. Ons Hongaarse gastkindje is Alexandra en we hopen haar nog vaak een leuke vakantie te bieden.

Naast het werven van gastouders, organiseert de stichting ook projecten in Hongarije zelf. Momenteel zijn ze bezig met het maken van bedjes voor een kindertehuis. Een ander project is "Buitenspelen in Bicske". Voor het kindertehuis in Bicske willen ze een buitenspeeltuin realiseren. Zoals onze vaste lezers weten komt ons gastkind ook uit Bicske en wij hebben het tehuis in September bezocht. Het is een prachtige omgeving waarin dit tehuis ligt en een mooie buitenspeelgelegenheid is daar meer dan welkom.

Ik ben door de stichting gevraagd als coordinator voor dit project. En ik heb er erg veel zin in om dit project tot een succes te maken. Het doel is tweeledig. Het eerste doel is een speeltuin te realiseren. Het tweede doel is de naamsbekendheid van de stichting te vergroten en meer gastouders te werven.

Alle hulp is welkom dus mail me gerust svh.daams@hotmail.com
- Door mij ideeen te mailen over hoe/waar ik een actie op kan starten
- Door zelf een actie op te starten bij bv je (sport)vereniging of je werk
- Door de bijgevoegde banner te plaatsen op je website of bij een bedrijf
- Door zelf gastouder te worden
- Door mensen door te sturen die speelmateriaal willen schenken

Elke vorm van hulp is welkom, je kunt dan denken aan een sporsorloop bij je sportvereniging (wellicht is deze er al en willen ze dit doel steunen). Een rad van fortuin op de basisschool/ kinderdagopvang van je kind. Een lege flessen aktie, een extra collecte bij uw kerkdienst een fietstocht of steun van de plaatselijke middenstand.
Er zijn mogelijkheden ten over en zolang ze het doel op gepaste wijze steunen is het welkom. Uiteraard is dit ook een uitgelezen kans om de stichting onder de aandacht te brengen en daar mee nieuwe gastgezinnen te werven.

Wij zijn heel enthousiast over het werk van Stichting vrienden Hongarije. Als je meer over hen wilt weten kun je kijken op hun site. www.gastgezinnen.nl
We maken geen reclame, maar vrijwilligers die kansarme kinderen helpen verdienen alle steun!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten