Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

dinsdag 17 mei 2011

Shoppen en treinen

Gisteren waren onze kanjers lekker uitgerust, ze hadden het klokje rond geslapen. We besloten een stukje te gaan rijden en te kijken of we ergens schoenen konden gaan kopen voor ze.
Na een uurtje rijden zijn we gestopt bij................. Mc Donalds! Ze vonden het helemaal geweldig dat er een speeltje bij hun eten zat. Márk had een meisjesspeeltje en ging heel stoer (samen met papa) een nieuwe vragen.
Aan de rand van Budapest vonden we een heel ,ooi winkelcentrum en wat zijn wij bofkonten want onze kids houden van shoppen. (Hopelijk vinden we dat over een tijdje nog leuk, als Kriszti om papa's creditcard vraagt haha) Allerlei schoenen gepast en uieindelijk met voor iedereen 2 paar terugkereerd en ook nog een tas kleertjes voor elk. Zara kids is geweldig, hoop dat ze die in Nederland ook hebben.!!!

Bepakt en bezakt keerden we terug naar de auto.
Márk is gek van treinen en had tegenover het winkelcentrum een station gespot. Daar wilde hij zo graag naar toe, dus omdat het zo gezellig was besloten we om even bij de treinen te gaan kijken. Márk, maar ook de meiden keken hun ogen uit. We gingen op een bankje zitten en Márk wees steeds naar de trein, maar omdat we geen kaartjes hadden mochten we niet het hoofdperron op. Toen de trein weg reed begon Márk heel hard te huilen en te snikken, hij was echt ontroostbaar. Daarop besloten we Márti te bellen. Ons Hongaars is echt te beperkt voor dit leed. En wat bleek Márk dacht dat we gingen rijden met de trein, maar we gingen alleen kijken. Bij elke trein die vertrok riep hij schijnbaar, kijk nou ze vertrekken zonder ons. Márti heeft aan Márk uitgelegd dat we nu alleen gingen kijken en dat we een ander keer met de trein zouden rijden. Toen verdwenen de tranen.

Toen we het perron afwilden, werd Martijn met de kinderen aangehouden op het perron door de Politie. De kinderen vonden het reuze interessant. (Net als het liedje van K3) Maar ze vonden het vreemd een Nederlands man met 3 Hongaarse kinderen. Maar ik zat met Regi aan de andere kant van het perron en ik had de papieren. De politiemannen spraken geen woord over de grens en stelden Márk wat vragen, die deze vrolijk beantwoorde. Het was zoiets als ken jij deze man?
Martijn en kids moesten meekomen, maar daar kwam SUPERMAMA aangesneld en die hielp het probleem snel uit de wereld met de Hongaarse adoptiepapieren. Met zijn 6en verlieten we het perron.
WAT WEER EEN AVONTUUR!

Het was een reuzegezellige dag en iedereen vindt steeds meer zijn plaatsje in het gezin. Ook de Nederlands woordenschat wordt steeds uitgebreider. Zo zeggen ze alle 4 Eet smakelijk. Hoorden we Márk tegen Kriszti zeggen Hier komen! Zegt ie ook tegen Luna. En zo zijn er regelmatig woorden waar we door verrast zijn. Papa Lief is Ramóna's favoriet!

En nu......
Nu zitten we in de trein naar Solnok. De kids zijn er helemaal stil van en staan met de neuzen bijna tegen het raam. Wat een heerlijk gezicht.4 opmerkingen:

 1. Hoi Famely Daams,
  Wat een avontuur zeg wel goed dat mama meteen kon helpen anders was her wel een eng verhaal va geworden, maar gelukkig goed afgelopen en toch die dag weer een heerlijk avontuur beleeft.op naar het volgende verhaal van jullie en de kids wel erg leuke foto"s en wat Mark en Regina er leuk allebei.Mutti

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poppelierkes uit Lommelinos18 mei 2011 om 13:27

  Hey Marjon,

  Goed nieuws ze hebben in Belgie en volgens mij in Nederland ook Zara kids. En vergeet H&M, hema, shoeby en nog veel meer leuke winkels niet. Gaan wel een keer samen shoppen als je terug ben. Kunnen we de meiden meenemen.

  Dikke kus Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi!

  Erg leuk en herkenbaar om jullie verhalen te lezen. En idd, er zijn ook best wat lastigere dagen, maar die horen er nou eenmaal bij toch?
  Gelukkig hebben wij die adoptiepapieren nooit nodig gehad, maar een spannend verhaal is het wel!! :)

  Jullie zien er allemaal erg blij en gelukkig uit op de foto's, heel leuk om te zien. Jullie hebben prachtige kinderen hoor!

  Groetjes Miranda, Bart, Patrik en Ferenc

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He Marjon,

  Fantastisch om te zien dat het zo goed met jullie gaat! En wat zien de kids er mooi uit!
  Morgen vrienden van het schepenhuis, zal je wel missen!

  BeantwoordenVerwijderen