Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

vrijdag 16 juli 2010

Alweer een week gastouder


Alexandra is alweer een week bij ons en het gaat echt heel erg goed. Onze Hongaarse woordenschat is uitgebreid met Jo? (= Goed?) 1 t/m 10, Sijo (= Houdoe) regelli (ontbijt) en Jo Reggelt (goedemorgen) We komen dus een heel eind. Alexandra haar Nederlandse woordenschat groeit echter ook. Bv Alexandra slapen nem (= Alexandra niet slapen. Douchen, harten (we spelen vaak potjes pesten), Luna sit, tot siens.
Alexandra huis. (Als ze niet mee wil)

Vandaag wilde ze niet mee boodschappen doen maar thuis tv kijken. Even met Martijn gebeld wat hij daarvan vond en toen besloten het maar te proberen. Ze is tenslotte 10. Goede afspraken gemaakt en ben vertrokken. Martijn ging echter richting huis en toen hij een kwartiertje later thuis kwam zat ze lekker met Luna op schoot tv te kijken.

Alexandra is gek op dieren en op baby's. Op kraambezoek geweest bij Koop en Alexandra (naamgenoot) en baby Friso. Onze Alexandra genoot van flesje geven, luier omdoen en baby in bad stoppen.
Ook bij vrienden met een kindje van 2 en 4 is zij degene die oplet en zorgt dat alles op rolletjes loopt. Het is een zorgzaam meisje, maar met een heel sterke eigen wil.

Het is heerlijk om haar op bezoek te hebben.

1 opmerking:

  1. Wij vonden het ook héél leuk om Alexandra te ontmoeten. Ik hoop dat ze een hele leuke vakantie heeft bij jullie! Doe haar de groetjes en neem d'r mee als je op kraamvisite komt!

    Liefs Petra
    en Sander & Syb

    BeantwoordenVerwijderen