Het land Hongarije daar gaan we voor, vandaar de vlag van Hongarije

zaterdag 26 juni 2010

Goed en slecht nieuws

Het goede nieuws is dat we gisteren bij NAS zijn geweest voor een intake. Onze stukken kunnen we deze zomer bij elkaar verzamelen en gaan laten vertalen. Dan kunnen ze in September in Hongarije liggen en dat begint het echte wachten. In Hongarije werken ze niet met wachtlijsten, maar kijken ze naar welk gezin het beste matched bij de kinderen. Dit beoordelen ze op leeftijden, wensen en grenzen en achtergrond van de kinderen. Wij hebben aangegeven open te staan voor 2 t/m 4 kinderen in de leeftijd 0 tot 9. Ook SN is bij ons bespreekbaar. We zijn heel benieuwd hoe lang het zal gaan duren voor de kinderen bij ons zullen zijn. In ieder geval zijn onze kindjes al geboren en wonen ze ergens in Hongarije. Ik hoop dat ze het redelijk goed hebben of weten dat er mensen zijn die op ze wachtem. Het is wel echt spannend.

de meeste kindjes in Hongarije gaan naar Italie en Frankrijk. Omdat ze daar kinderen tot een jaar of 15 nog aannemen en de regering van die landen geen leeftijdsgrenzen aangeeft. In Nederland mag je alleen kinderen t/m 6 jaar adopteren een ouder kindje mag alleen als er minimaal 1 kindje van onder de 6 bij zit. Heel anders dus en voor Hongarije een - punt omdat daar toch veelal oudere kinderen vandaan komen.

Het slechte nieuws is dat Eniko in het ziekenhuis is opgenomen. We weten niet wat ze heeft en hoe ernstig het is. Wel weten we dat ze de komende weken niet mag reizen. Echt heel jammer. Ik was er best sneu van. We hadden haar kamertje al opgevrolijkt met wat leuke roze/groene spulletjes. En waren al zo gewend aan haar foto en verhaal. Maar we hopen te horen hoe het met haar gaat en wie weet komt ze een andere keer.

Groetjes

1 opmerking: